“… я не боюсь, бо Ти зі мною “

Останні події, які сколихнули світ, змусили задуматись і нашу ФМ про важливість чиєїсь підтримки. Самоізоляція – це також певний етап на християнському шляху, адже ми повинні навчитися дякувати Господу за все, що є в нашому житті. Залишаючись вдома, маємо більше часу на спілкування з Богом, який підтримує кожного з нас.

Буває, перебуваючи наодинці з власними думками й почуттями, ми почуваємось самотніми. Та чи насправді це так? Можливо, через свої надмірні амбіції, страхи чи зневіру ми відштовхуємо Небесного Отця?

Чи не кожен свідомий християнин переживав кризи в духовному житті. Святий Франциск Ассізький, засновник Ордену Францисканців, якого також називали «найбільшим радикалом у християнській історії після Христа» присвятив своє життя Господу. Проте пошук Божої волі у Франциска розпочався лише після тяжкої недуги, яку Йому вдалося здолати. І хоч якою ревною була його віра, все-таки також проходив через низку духовних випробувань. Святому довелось пройти через вир важких випробувань. Для того щоб не піддатися принадам, св. Франциск кидався поміж колючий терен, фізичним болем рятуючи душу й серце, які належали Господу, намагався здолати атаки демонських спокус. Болючою сторінкою в житті Франциска стала громадянська війна між Ассізі та Перуджею, у якій він брав участь. Потрапивши в полон до в’язниці, Франциск переосмислив свій життєвий шлях. Було багато питань, на які він не міг знайти відповідей, проте всі ці страждання з часом лише зміцнили його віру та вдосконалили її.

Св. Франциск усамітнювався та багато молився, страждав і постив. Саме зараз ми маємо можливість відчути лиш малу частину того, що діялось з ним, який протягом довгого періоду перебував в пустелі з однією хлібиною. Він йшов на це свідомо, наслідуючи Христа. Проте, у першу чергу, маємо пам’ятати, що віра це не лише біль та страждання, це й незбагненна та неосяжна любов Нашого Отця.

Під час посту, який зараз переживаємо, ми примножуємо свою віру та отримуємо Божу благодать, очищуємось від отрути гріха та зла. Зречення чогось заради спасіння рятує нашу душу від рабства своїх бажань.

Отож, готуймо наші серця разом до Воскресіння Спасителя, який подолав смерть та відкупив гріхи людства. Слово Господнє допоможе здолати будь-які негаразди, пройти крізь складні життєві ситуації та відкрити наші серця для любові.

Нехай Христос Воскресне й у ваших душах.

Автор: Аріна Македонська

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.