Францисканські дні віднови в м. Київ

В неділю 1-го липня, в храмі Марії Матері Церкви у Києві, відбувся вже другий Францисканський День Віднови (ФДВ). Днем Віднови ми назвали простір і час, в якому Францисканська Родина може зібратись якомога чисельніше, щоб разом слухати Божого слова, молитись, євангелізувати, прославляти Бога, святкувати за спільним столом. Тобто будувати та поглиблювати єдність усіє нашої Францисканської Родини та просити Бога, щоб відновлював наші серця та наші спільноти Своїм Святим Духом!

Перший ФДВ відбувся 26-го травня цього року. Тоді, ми особливим чином зосередились на словах із «Заповіту» святого Франциска, в яких він говорив, що Господь сам повів його до прокажених. Служачи їм з любов’ю, Франциск зустрів в них Ісуса та пережив навернення серця, після чого покинув світ та віддав своє життя Богові. Йдучи за прикладом цього святого, ми вийшли на вулиці Києва, щоб зустріти Ісуса в сучасних «прокажених». Яким же здивуванням для нас було те, що Господь Сам поставив на нашій дорозі людей, в яких ми могли шукати риси Його обличчя. А двох «прокажених» навіть прийшло з нами на спільну зустріч після виходу. Володя, один з них, дозволив помолитись за нього і всі ми помітили як Господь торкнувся його через нашу молитву. Богу подяка!

Другий ФДВ був збудований на 4-му та 5-му вірші з Заповіту святого Франциска. Виходячи з їхнього змісту, ми говорили про актуальність францисканської духовності в сучасній Церкві та світі. Потім Францисканська Молодь з Києва та Вінниці провели парафіяльну молитву прослави та всіляко послужила під час парафіяльної Євхаристії. Разом з нами молилось чимало світських францисканців, які відкликнулись на запрошення! Закінчили ми наш ФДВ спільною радісною аґапою (приготованою сестрою з київської спільноти ФОС), на якій знову мали, як віримо, Богом дарованих гостей 😉! Цього разу до нас приєдналось двоє хлопців з баптистської спільноти, котрі, як самі говорили, відчули натхнення зайти до нашого храму, прямуючи де-інде. Вони залишились на Євхаристії та прийняли запрошення на аґапу 😊. І тут у нас вийшов справжній екуменічний вечір – під акомпанемент гітари наших братів ми співали популярні «Океани», «Підкоряюсь», «Наш Бог великий»… Бог завжди готовий давати нам набагато більше, ніж ми просимо! Ми вже вкотре в цьому переконались! Єдність для Францисканської Родини, про яку ми просимо Бога цього разу, «вилилась за береги» і, вийшовши за межі Францисканської Родини, стала справді екуменічною! Слава Богу!

На завершення Марина Жарковська та Сергій Даліщинський, які приїхали на наш ФДВ з Вінниці, поділились плодами, світлом та спостереженнями з Форуму молодіжних лідерів та душпастирств молоді, який нещодавно відбувся у Львові. Це ділення переросло в ділення нашими мріями щодо майбутнього Францисканської Молоді, світських францисканців, а відтак цілої нашої Францисканської Родини!

Богу за все хай буде подяка та прослава!

бр. Сергій Воронюк OFM Cap

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити своє місце в історії