Братерська візитація вінницької спільноти ФМ

15 січня у місті Вінниця відбулась візитація місцевої спільноти Францисканської Молоді братом Блажеєм Сускою OFM Cap, кустошем Ордену Братів Менших Капуцинів в Україні, котру він проводив разом з бр. Олександром Могильним OFM Cap, одним з радників кустодії. На зустрічі, окрім молоді, був присутній асистент вінницької спільноти бр. Владислав Ґмирко OFM Cap, національний асистент ФМ бр. Ігор Мулярський OFM Cap і братерський аніматор Бойко Юрій OFS.

Брат Блажей Суска OFM Cap

Все розпочалося з колядки і молитви, після чого відбулось коротке знайомство з членами спільноти. Візитатори одразу запалили у всіх дух радості та миру. Зустріч відбувалась в теплій братерській атмосфері, бр. Блажей ділився своїм життєвим досвідом, даючи мудрі поради у розпізнанні покликання. Ставлячи запитання членам спільноти брат допоміг ще раз задуматись, “чим є спільнота для мене”, згадати і подякувати Богу за Його конкретні дії у житті і цінувати те, що Він нам дає. Адже ми часом звикаємо до абстрактного сприйняття Бога, а не як Того, котрий є поруч в конкретних моментах нашого життя. Якийсь час учасники зустрічі намагались пригадати ці моменти і подякувати Богу за Його присутність. Брат наголосив, що на дорозі свого розпізнання молода людина не повинна боятись приймати рішення, тому що саме цей момент може стати відправною точкою у її стосунках з Богом. Також візитатор заохотив молодь звернути особливу увагу на те, чи справді Ісус завжди залишається в центрі спільноти, в усіх справах та намірах, котрі молодь намагається реалізувати. На закінчення зустрічі кустош відкрив Слово Боже, скероване до спільноти, в котрому Бог, як добрий Батько, говорив правду і застерігав, а одночасно й давав надію. Віримо, що Бог діяв у цей час і що ця зустріч може принести великі плоди. Нехай же Його Слово буде живе і діяльне поміж нами. Мир та добро!

Автор: Байдацька Катерина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити своє місце в історії