Весняний капітул ФМ – 2018

«Брати, розпочнімо служити Господу Богу нашому, бо як досі ми ще нічого не вчинили!» (Св. Бонавентура, Біографія св. Франциска довша XIV,1). Із цим закликом розпочався цьогорічний весняний капітул, що відбувся 20-22 квітня у Хмельницькому,  в парафії святої Анни, що в районі Гречан. Час, даний нашій молодій галузці з великого дерева Францисканської Родини, був дуже насиченим і плідним. Кожен із нас мав можливість проаналізувати цей формаційний рік, що залишився вже позаду, які зміни у нас викликав і що нового нам дав.

Прикладом цього стала капітула францисканців за часів святого Франциска, на якому зібралося близько п’яти тисяч монахів, що хотіли почути засновника й очільника їхнього Ордену. Святий Франциск, у покорі та простоті звернувся до своїх братів, кажучи, що центром мусить стати проголошення Євангелії усім людям. Потрібно євангелізувати. Не просто ходити по своєму місті поміж знайомих парафіян і розповідати про Бога, але вийти із зони свого комфорту і піти у ті краї, де нічого не чули про нашого Небесного Творця. Звернення, щоб робити добрі справи, було вражаючим — завдяки ньому, після капітули, по всьому світу було розіслано вісників Божого Слова, результати діл яких видно до сьогоднішнього дня.

Нічого дивного

Самі ж учасники реколекцій мали можливість запалитися вогнем Господньої благодаті. Ми слухали конференцію, яку проводив брат Сергій Кіппа OFM Cap. Чесно кажучи, слова, якими до нас зверталися, влучили в ціль… Ось просто задайте собі запитання, наскільки ви є собою по відношенні до Бога та людей: чи приймаєте свої слабкості такими, як вони є, без усіляких там замальовок? Чи ми покірні, коли робимо іспит совісті? Ми люди, підкошені гріхом до кінця нашого життя на землі, тому нам переважно дуже складно дивитись правді у вічі: з тих або інших причин, але все ж таки можливо. Якщо ми довіримо себе і свої справи нашому люблячому Богу.

Мир та Добро

Було видно, що Бог провадив усіх організаторів цього з’їзду та допоміг відкрити серця всім братам та сестрам. Ніщо так не зближує людей, як час, весело проведений разом. При нагоді наша Францисканська Молодь пішла на прогулянку мальовничими місцями району Гречани, де неймовірно гарно та затишно, а саме, на Царське озеро, що великими розмахами своїх хвиль схоже на бурхливе море. Сонячна погода, прохолодний вітерець та запах весни – ще більше додали всім чудового настрою. Ці три дні принесли кожному незабутні емоції, яскраві враження та, і це найважливіше, мир у наші серця!

Богу подяка! Добре, що Ви є!!!:)

Наступні реколекції відбудуться влітку:

30 липня – 7 серпня— Сан-Дам’яно;

8 – 16 серпня — Сполето.

Тож щиро запрошуємо вас до реєстрації на нашому сайті та з нетерпінням чекаємо!

 

Автор: Васильняк Кароліна

 

А ось тут ФОТО!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.