Богородиця Марія – заступниця ФМ

Реколекції під назвою “Celle di Cortona”(Земля Кортони) відбулися 27-29 жовтня в с. Старий Остропіль. Ці три дні були наповнені різними емоціями, переживаннями, відлуння яких ще досі у серцях учасників. Протягом цього часу ми розглядали постать Діви Марії, матері Ісуса Христа, у житті святого Франциска, а також, роздумували над тим, ким для нас особисто є Пресвята Богородиця. В цьому нам допомогло і місце, де ми зібралися — “Дім Марії, Покірної Слугині”. У цьому домі живуть сестри із ФОС (Францисканський Орден Світських), які постійно служать там і приймають усіх, хто приїжджає. Вони нам розповіли історію їхнього дому та дали свідоцтва свого життя і служіння, які торкнулися всіх, бо було близьким кожному, за що ми їм дуже вдячні.

 

 

Діана Зав’ялова OFS

 

У цій теплій, затишній та розташованій до відкритості на інших атмосфері, ми проводили час разом: спілкувалися, служили, співали, молилися, пізнавали щось нове для себе…Найголовнішим було, мабуть, що ми? як Францисканська Молодь, взяли приклад із нашого покровителя у шануванні Марії. Усе своє життя святий Франциск молився за її заступництвом, любив як свою матір та матір нашого Творця. Марія була вибраною із самого початку і була частиною Божого задуму, а своєю покірністю та послухом вона підкорила серце Франциска, який згодом віддав під її святий покров маленьку каплицю — Порціункулі ( lat. Portiuncula – ”маленька частинка”), яка потім була названа каплицею Пресвятої Богородиці Цариці Ангелів. Він віддавав їй честь, молився, розуміючи, що ця проста жінка з Назарету, дочка Йоакима та Анни, є цінною для Бога, тому повинна бути важливою і дорогою для нас, які пізнаємо дороги Господні та своє покликання.

 

Уважні слухачі

 

Діва Марія є уособленням Божої любові до нас, оскільки вона мала змогу прийняти маленького Ісусика у своє лоно, берегти його, народити й виховувати, а Господь Бог настільки милосердний, що дає нам свого Сина кожного разу у Пресвятій Євхаристії, якого прийнявши у своє серце, маємо плекати та леліяти, розповсюджуючи його Слово. Під час цих реколекцій ми пізнавали Марію як нашу Небесну маму, вчилися з її життя мужності, приймати Слово та волю нашого Господа. Бути покірним і довіряти Богу — це є такі два важливі аспекти у житті кожного з нас, без яких важко обійтись, тому що упокорюючись, ми схиляємося перед нашим Всемогутнім Творцем і дозволяємо Йому діяти в нашому житті, тим самим довірямо і будуємо свої стосунки з ним.

 

Без коментарів…

 

Довіряймо Господу і молімося, як зробила це Пречиста Діва: своє серце дала Богу в руки, стала прикладом любові матері до сина. Вона чудово знала, що її чекає, та не дивлячись на це, покірно все терпіла й стала матір’ю усіх людей. Шануймо Марію, Матір Небесну і тоді вона приведе нас до свого Сина!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити своє місце в історії